Mees List, head sommelier bij Noma***

Mees List uit Amsterdam: steunpilaar en hoofdsommelier van Noma***

De Amsterdamse Ava Mees List is hoofdsommelier bij restaurant Noma*** in Kopenhagen. Hoewel de wereldberoemde zaak van chef René Redzepi volgend jaar...

Bistro à Vin Somm. Foto-credits: Diederik van der Laan / Dutch Photo Agency

Bij Bistro à Vin Somm staat de sommelier in de keuken

Sascha Holzkämper heeft een achtergrond als sommelier bij topzaken als Beluga** en was zes jaar mede-eigenaar van een wijnbar in Amsterdam. Toen hij...

Barry en Judith Zwinkels. Foto-credits: Fred Libochant Fotografie

Buitengewoon genieten: de strategie achter het terras van Wollebrand Lakehouse

'Voetbal is simpel, maar het moeilijkste wat er is, is simpel voetballen', was getekend Johan Cruijff. Hetzelfde kan gezegd worden over hoe je een...

Luc Martin, chef en eigenaar van Pig & Rye

Luc Martin is moe, maar voldaan: 'In Pig & Rye deed ik alles wat ik wilde'

Nog niet eerder liepen de zaken zó goed als dit jaar. Maar restaurant Pig & Rye in Tilburg stopt er toch echt mee. Chef en mede-eigenaar Luc Martin...

Giovanni Christofoli en Thom Bos. Foto-credits: Fred Libochant Fotografie

Vlees en vis zijn bijzaak bij restaurant Moose

Thom Bos liep al een tijdje met het idee rond om in Den Haag een flexitarisch restaurant te starten. Toen hij een oude bekende chef uit Groningen...

Hoe behoud je medewerkers tijdens het zomerseizoen: 'Zorg voor rustpunt in team'

Hoe behoud je medewerkers tijdens het zomerseizoen: 'Zorg voor rustpunt in team'

Medewerkers werven of behouden voor het zomerseizoen. Als horecaondernemer in Den Haag weet Patrick van Aller, eigenaar van Gastropub Van Kinsbergen,...

Rafaël den Hartog

Rafaël den Hartog start Surf 'n Sushi: 'Startbedrag op eerste dag terugverdiend'

Met slechts €275 start Rafaël den Hartog eind 2021 Surf 'n Sushi in de woonkamer van zijn ouders in Muiderberg. Inmiddels maakt hij zijn sushi in een...

Horecaondernemers over voorbereiding op Koningsdag: 'Winst wordt eerlijk verdeeld'

Horecaondernemers over voorbereiding op Koningsdag: 'Winst wordt eerlijk verdeeld'

27 april is het weer zover: Koningsdag! Voor de horeca hét moment om te pieken. Maar hoe bereid je je als ondernemer voor op deze nationale feestdag?...

Groenten vormen basis bij Bistro 't Bloemendaeltje: 'Behandel ze net zoals vlees'

Groenten vormen basis bij Bistro 't Bloemendaeltje: 'Behandel ze net zoals vlees'

'Plantaardig en bescheiden in vlees'. Dat is het motto van Bistro 't Bloemendaeltje in Amersfoort. Dit kleine restaurant met tien tafels serveert één...

Sabine van der Weide, Ayesta van Hoek, Lieke van den Elzen (vlnr,  beeld: Peter Hermeling, BlueMonque)

Dit keukenteam bestaat volledig uit vrouwen: 'Geen haantjesgedrag hier'

Michelin sprak onlangs de wens uit dat meer vrouwelijke chefs zich in keukens gaan manifesteren. 'Waar zijn ze?', vroeg de gids zich hardop af. Wel,...

Emile van der Staak, chef en eigenaar van De Nieuwe Winkel

Emile van der Staak van de Nieuwe Winkel**: 'Je hebt impact als je de allerbeste bent'

Met elke award die Emile van der Staak van De Nieuwe Winkel** in Nijmegen ontvangt, groeit de interesse voor zijn botanische keuken. Elk weekend...

Foto: Diederik van der Laan / Dutch Photo Agency

Pannenkoe klaar voor landelijke groei: 'We zien ruimte voor 40 vestigingen'

Na tien vestigingen in Zuid-Holland is franchiseformule Pannenkoe klaar voor uitbreiding in de rest van het land. Het concept van Joost Suijten...

Raymond Plat (l) en Niels Leijssenaar van Restaurant Troef in Amsterdam.

Hoe blíjf je populair als restaurant? Bij Troef in Amsterdam houden ze het succes stevig...

Restaurant Troef in Amsterdam kende een superstart. Goede recensies in de krant, steevast een volle zaak, met personeel dat loyaal is vanaf het...

Zelfvoorzienend op Pampus: duurzame proeftuin voor de horeca op het eiland

Zelfvoorzienend op Pampus: duurzame proeftuin voor de horeca op het eiland

Het kunstmatige eiland Pampus in het IJmeer voor Amsterdam is onderdeel van de op de Unesco Werelderfgoedlijst prijkende 'De Stelling van Amsterdam'...

Ariane van Mancius.

Pionieren met échte prijzen in de horeca: wat levert het op?

Ariane van Mancius opende als eerste in Nederland een true price café om de 'onzichtbare kosten' van koffie, thee en sap inzichtelijk te maken. De...

Hoe Jaap van Wijck met zijn ontmoetingsplek de ontbijtcultuur naar Maastricht bracht

Hoe Jaap van Wijck met zijn ontmoetingsplek de ontbijtcultuur naar Maastricht bracht

Eigenaar en chef-kok Jaap van Wijck bracht de ontbijtcultuur vanuit New York, Berlijn en Amsterdam naar Maastricht. Met succes. Sinds 2017 is dagzaak...

De voordelen van deelname aan Dutch Hotel Award: 'Het heeft ons veel zelfvertrouwen gegeven'

De voordelen van deelname aan Dutch Hotel Award: 'Het heeft ons veel zelfvertrouwen...

Meedoen of niet meedoen, dat is de vraag voor veel hoteliers. Maar dat zou het niet hoeven zijn. Deelnemen aan de Dutch Hotel Award is namelijk een...

Edwin Soumang chef van restaurant One* in Roermond.

Restaurant One* vraagt gasten vooraf menu te kiezen om niets te verspillen

Door de komst van de moestuin is Edwin Soumang chef van restaurant One* in Roermond steeds meer over duurzaamheid gaan nadenken. Dat heeft er onder...