Sterchef Lars Scharp opent dit najaar tweede zaak

Sterchef Lars Scharp opent dit najaar tweede zaak
Lars Scharp en Floor Wiggers

Lars Scharp, chefkok en eigenaar van Lars Amsterdam* opent dit najaar een tweede zaak: Cachet.

Scharp was al langer bezig met een mogelijke tweede zaak. ‘Toevallig werden we getipt door een kennis over het vrijkomen van een restaurant in Badhoevedorp’, vertelt hij. ‘Het is de locatie waar voorheen Thai’s restaurant Bangkok zat aan de Sloterweg in Badhoevedorp. Het restaurant gaat Cachet heten en het gaat een Parijs-achtige Bistro worden.'

'We hebben het plan om 7 dagen per week continue open te gaan. Met in de ochtend ontbijt, dat automatisch doorloopt in de lunch en in de namiddag en avond een doorlopende kwalitatieve Bistro-kaart. Geen middag sluiting.  We gaan voor goede koffie, egg’s benedict en smoothies in de ochtend, een lunchkaart en in de avond een niet te grote kaart met mooie gerechten als bijvoorbeeld vlees uit onze dry-aged kas. Ook gaan we voor een grote wijnkaart met betaalbare wijnen voor de instapper, maar ook met mooie cuvee’s  voor de liefhebber.’

Restaurant Cachet opent laatste kwartaal

Scharp verwacht ergens in het laatste kwartaal Cachet te openen. ‘Het is moeilijk om nu al een openingsdatum te stellen’, vertelt hij. ‘De vakantie zit er nog tussen en je weet nog niet wat je tegen gaat komen met de verbouwing. ‘We gaan proberen iets tijdloos neer te zetten. Waarbij we veel groen in het interieur gaan gebruiken. Het pand heeft veel mogelijkheden, heeft zo’n 35 tot 40 couverts, en een mooi zonnig terras aan een doorlopende weg. Vandaar dat we gaan voor open de hele week met een all-day concept.’

Werken in zijn woonplaats

Scharp heeft bewust voor Badhoevedorp gekozen. ‘We wonen zelf in Badhoevedorp. Dat maakt het iets makkelijker om te combineren. Samen met mijn vrouw Floor Wiggers gaan we er iets moois van maken. Lars Amsterdam blijft mijn prioriteit, daar zal ik alle vier dagen van opening zijn. De andere dagen ben ik aanwezig bij Cachet. Natuurlijk gaat het wel een drukke tijd worden met ook nog eens drie kinderen, maar het is onze passie. Dat lost zich in de praktijk wel op’, zo besluit hij lachend.

Bekijk deze collectie

Financieel gezond

Bij het exploiteren van een horecazaak komt enorm veel kijken. Vooral op financieel gebied. In deze collectie staan tips & tricks om het rendement van je horecazaak te verhogen. Ook bevat de collectie kennisartikelen over financiering en (het voorkomen van) faillissement.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.