Alles over Data

Fotocredits:  Rinze Vegelien

Joris Bijdendijk laat restaurants doormeten op duurzaamheid: 'We moeten af van...

De Low Food-beweging organiseerde een symposium met als thema 'Move away from gut feeling'. Sterchef Joris Bijdendijk liet zijn restaurants doormeten...

Bier in de horeca: wat is de favoriet van jouw gast?

Bier in de horeca: wat is de favoriet van jouw gast?

Bier is nog steeds de meest gedronken drank in de horeca, dat blijkt uit onderzoek van Tapp, dat kassadata van consumpties in de horeca verzamelt en...

'Italiaanse restaurants meest vertegenwoordigd in Nederland'

'Italiaanse restaurants meest vertegenwoordigd in Nederland'

Italiaanse restaurants vertegenwoordigen het grootste deel van alle eetgelegen in Nederland. Dat blijkt uit cijfers van BoldData.

Geld overmaken in het café door je telefoon op iemand te richten

Geld overmaken in het café door je telefoon op iemand te richten

Contactloos geld overmaken door je smartphone te richten op iemand die naast je staat. Nu kan dat nog niet maar volgens ING is dit over een aantal...

Deze frisdranken bestellen jouw gasten het vaakst

Deze frisdranken bestellen jouw gasten het vaakst

Welke frisdranken staan er in de horeca top-5 sinds de aftrap in het voorjaar? En wat is het aandeel van frisdrank op het totaal aan dranken in de...

'Meer digitale flexibiliteit is gewenst in de horeca, ook na corona'

'Meer digitale flexibiliteit is gewenst in de horeca, ook na corona'

Het laten thuisbezorgen en zelf afhalen van eten bij de horeca heeft een enorme vlucht genomen door de coronapandemie. De sector is daardoor versneld...

Jos Klerx

'Meer voorspelbare horeca zorgt voor betere rentabiliteit'

Wat we morgen gaan doen, valt prima te plannen, althans dat zou je denken. Nu we weer een typisch Nederlandse zomer ervaren, blijkt plannen minder...

Je kan pas optimaliseren voor groei als je de back-of-house-processen helder in beeld hebt. 

Carl Jacobs: '91% automatiseert back-of-house. Wat doe je eerst?'

Een horecabedrijf zonder een ePOS- of onlinebestelsysteem; je kan het je haast niet meer voorstellen. Zonder die systemen zouden de data om op te...

Wijnbar Bartine: `Kwaliteit, filosofie en cross-channel-ondernemen in 2021'

Wijnbar Bartine: `Kwaliteit, filosofie en cross-channel-ondernemen in 2021'

Aan het begin van een nieuw jaar kijken we graag vooruit: we maken goede voornemens en stellen nieuwe doelen. Ook de horeca staat hierin niet stil....

Zo kunnen hoteliers profiteren van data: analyse van recensies, f&b en revenue management

Zo kunnen hoteliers profiteren van data: analyse van recensies, f&b en revenue management

In een tijd waarin alles onzeker lijkt, neemt de behoefte aan goed gefundeerde beslissingen toe. Data speelt hierbij een belangrijke rol. Veel hotels...