nieuws

Rotterdam koopt omstreden discotheek

Horeca

De gemeente Rotterdam gaat discotheek Ministry of Dance kopen. De gemeente wil de beschikking krijgen over de grond in verband met de toekomstige ruimtelijke ontwikkeling in de Prins Alexanderpolder.

De discotheek, een van de grootste in Rotterdam, heeft altijd een min of meer omstreden reputatie gehad. Hij startte in 1989 als Tomorrowland en ging binnen enkele jaren failliet. Na een paar jaar ging hij weer open als La Xala, maar die werd op last van de toenmalige burgemeester Peper gesloten omdat er in XTC werd gehandeld.

Ook La Xala ging, mede dankzij die sluiting, failliet. Daarna ging de disco weer open als A20 maar binnen twee jaar werd dat Ministry of Dance, omdat de naam niet aansprak. In de A20-tijd werden zeven portiers opgepakt wegens mishandeling van een klant.

De discotheek staat op erfpachtgrond. De gemeente koopt die erfpacht nu af voor bijna 1,8 miljoen € / vier miljoen gulden. In de discotheek zit een huurder, maar die moet er op 31 december 2004 uit.

De gemeente heeft geen belangstelling voor de discotheek als zodanig, aldus een woordvoerster, al is nog niet met honderd procent zekerheid te zeggen dat die uiteindelijk tegen de vlakte gaat. ‘Het gaat echt om de grond. De discotheek ligt op een zogenoemde strategische locatie. Het leek ons verstandig die nu aan te kopen.’

Reageer op dit artikel