nieuws

Geen nieuwe campings Terschelling

Horeca

Het college van burgemeester en wethouders op Terschelling wil geen nieuwe jeugdcampings meer op het eiland toelaten. Dat blijkt uit de nieuwe kampeernotitie van het college.

Met het voorstel komt het college de eilandbewoners tegemoet. Zij klagen al langere tijd over de overlast die de bezoekers van de campings in de zomermaanden veroorzaken.

’We zijn niet van plan om actief beleid te ontwikkelen de campings te sluiten’, zegt VVD-wethouder W. Heere. ‘Maar er mogen simpelweg geen nieuwe meer geopend worden. Dus als er één sluit mag daar niet een andere voor in de plaats komen. Zie het als kwaliteitsverbetering.’

De belangrijkste jeugdcampings op Terschelling zijn de Appelhof, Terpstra, Mast en Cnossen. In de vijf drukste zomerweken lopen er zo’n 2000 jongeren op het eiland rond. De kampeernotitie wordt binnenkort in de gemeenteraad besproken.

Reageer op dit artikel