nieuws

Gevangenen in Scheveningen klagen over eten

Horeca

Serviërs die vast zitten in de VN-gevangenis van Schevenigen eisen ander eten. De Nederlandse kost die ze voorgeschoteld krijgen bevalt ze absoluut niet. Meer dan 80 procent van de verstrekte maaltijden komt onaangeroerd terug naar de keuken.

In het cellencomplex zitten diverse aangeklaagden van het Joegoslavië Tribunaal te wachten op hun proces. Volgens de advocaat van de gedetineerde ex-bevelhebbern van de Joegoslavische strijdkrachten. Dragoljub Ojdanic, moet er een Servische kok naar Scheveningen komen die beter op de hoogte is van de eetgewoonten van de Serviërs. Nu moeten de gedetineerden vaak noodgedwongen extra eten kopen in de kantine, die volgens hen zeer duur is. De genoemde bevelhebbern heeft zich onlangs ook al bij de rechters van het tribunaal beklaagd over de (in zijn ogen) erbarmelijke prestaties van de koks.

Reageer op dit artikel