nieuws

Grachten Amsterdam blijven trekpleister

Horeca

De Amsterdamse grachten en de historische stad blijven de grote trekpleister voor toeristen in de hoofdstad. Een vijfde van de bezoekers die meerdere dagen in de hoofdstad verblijven, noemt deze bezienswaardigheden de reden van hun komst naar Amsterdam. Dit blijkt uit een onderzoek dat de VVV Amsterdam Tourist Board (ATB) gehouden heeft onder 4000 bezoekers van de hoofdstad.

Uit het onderzoek, waarvan de resultaten dinsdag bekend zijn gemaakt, blijkt verder dat 19 procent van de meerdaagse bezoekers, vooral Engelsen, Amerikanen en Nederlanders, afkomt op de musea en het aanbod van tentoonstellingen.

Dagjesmensen, met name Nederlanders, komen vooral naar de hoofdstad voor de musea (31 procent) gevolgd door ‘het brede winkelaanbod'(11 procent). De gemiddelde leeftijd van bezoekers aan Amsterdam blijkt licht te zijn gestegen van 37 naar 40 jaar, ten opzichte van een soortgelijk onderzoek in 1998.

Amerikanen blijken door de halfrond-lopende grachten nogal eens te verdwalen. Zij zijn gewend aan de vierkante stratenblokken in hun land van herkomst. Nogal wat buitenlandse ondervraagden gaven aan problemen te hebben met oversteken op straat. De voorbijrazende trams en fietsers boezemen angst in, zo stelt de VVV.

Reageer op dit artikel