nieuws

Internet betrouwbare bron voor kosjer eten

Horeca

Joden in Nederland die willen weten welke producten kosjer zijn, kunnen sinds kort eindelijk veilig afgaan op de officiële lijst van het Nederlands Israëlitisch Kerkgenootschap (NIK) op internet. Tot een week geleden was op de NIK-site alleen de verouderde lijst uit 2000 te vinden.

De nieuwe zogeheten kasjroetlijst voor het jaar 5763 in de joodse jaartelling (2002/2003) vermeldt in 33 categorieën voedingsmiddelen (van aardappelproducten tot ijs) wat joden volgens de spijswetten mogen eten. Volgens die wetten is bijvoorbeeld het vlees van bepaalde zoogdieren, vissen en vogels taboe, mogen joden geen bloed eten en is het vermengen van melk en vlees verboden. De lijst is te vinden op www.nik.nl/html/nikinfo/kosher/klijst.shtml.

Reageer op dit artikel