nieuws

Toerisme Amsterdam: cultuur boven wiet

Horeca

De grachten, de historische stad’ en ‘musea en tentoonstellingen’ zijn bij bezoekers aan Amsterdam populairder dan de ruim aanwezige coffeeshops. In totaal 39 procent van de 4000 ondervraagde bezoekers noemde de cultuurhistorische rijkdom en de musea. De VVV Amsterdam Tourist Board gaf opdracht tot het onderzoek, dat in 2001 en dit jaar werd gehouden.

Wat het cultuur snuiven betreft zal het grotendeels sluiten van het Rijksmuseum in 2003 een fikse streep door de rekening betekenen. Misset Horeca publiceerde begin deze maand ook minder goede cijfers van de VVV over het verblijfstoerisme. Dat viel afgelopen zomer al tien procent lager uit. De Amsterdamse toerist is bovendien onderhevig aan vergrijzing. Door een toename van tien procent van de groep 50-65 jaar steeg de gemiddelde leeftijd van de bezoekers van 37 naar 40 jaar.Positief zijn het sterk toegenomen Nederlandse dagtoerisme, en het feit dat van alle bezoekers bijna de helft (49 procent) de laatste drie jaar al eens in de hoofdstad was.

Reageer op dit artikel