nieuws

Innercity trekt 45.000 bezoekers

Horeca

De grootschalige houseparty Innercity heeft in de nacht van zaterdag op zondag ongeveer 45.000 mensen naar de Amsterdamse RAI getrokken. Verdeeld over zeven zalen, draaiden 35 dj’s onder meer techno, trance en elektromuziek. Hoofdacts waren onder anderen Kevin Saunderson, Sven Väth en Tiësto. Het uitverkochte evenement werd voor de vijfde keer gehouden.

De politie deelde ter plekke aan acht bezoekers een proces-verbaal uit wegens drugsbezit, aldus een politiewoordvoerder.

Het evenement stond met portretten van Lenin en communistische vlaggen in het teken van de Sovjetunie uit de jaren zestig. Volgens organisator ID&T, die van een zeer geslaagde nacht sprak, was er daags voor het feest in Amsterdam en omgeving een run op rode partykleding.

Vorig jaar trok Innercity nog 42.500 feestgangers. Met het huidige aantal van 45.000 is volgens de organisatie de grens bereikt. Innercity zal niet groter worden. Bezoekers van het ‘grootste overdekte dancefestijn ter wereld’ kregen een plattegrond. Voor de doorstroming waren in de RAI eenrichtingsstraten ingericht, die streng werden gecontroleerd door suppoosten.

Tijs Verwest alias Tiësto stond al voor de vierde keer op Innercity. Dit jaar verklaarde het toonaangevende Engelse blad DJ-Magazine de trancedeejay tot beste van de wereld. Desondanks stond hij er niet met een ander gevoel dan vorig jaar. Verwest: ‘Nederlanders zijn heel nuchter. Je mag dan wel nummer 1 van de wereld zijn, je moet je hier toch blijven bewijzen. Dit is en blijft mijn lievelingsfeest. Vergeleken met Innercity stelt de rest helemaal niks voor.’

Reageer op dit artikel