nieuws

Chinees restaurant getroffen door grote brand Delft

Horeca

Ook het Chinese restaurant Yeung Chow en een modezaak naast een uitgebrande sportzaak hebben vlam gevat bij de grote brand in het centrum van Delft hedenochtend. De sportzaak ging volledig verloren. In beide andere panden is volgens een brandweerwoordvoerder sprake van enorme brand- en waterschade.

De brandweer spreekt over een “zeer grote brand”. Een woordvoerder verklaarde omstreeks 7.00 uur dat “het ergste misschien achter de rug is “. Op dat moment was nauwelijks nog vuur te zien.

De historische pandjes zijn dicht op elkaar gebouwd en er is weinig ruimte om te blussen. Stalen rolluiken achter de etalageruit van de sportzaak verhinderde de brandweer lange tijd de toegang. Verder is in de sportwinkel het plafond naar beneden gekomen.

Ongeveer twintig omwonenden moesten worden geëvacueerd wegens de enorme rookontwikkeling. Het korps heeft groot materieel ingezet en leek de brand aanvankelijk onder controle te hebben. Rond 5.00 uur laaide de brand op in het volle magazijn op de verdieping boven de sportwinkel.

Het korps van Delft krijgt ondersteuning van korpsen uit Den Haag, Rijswijk, Leidschendam-Voorburg, Pijnacker en Schipluiden. Volgens de woordvoerder zijn ongeveer tachtig brandweerlieden in touw.

Volgens een woordvoerder trekken er enorme rookwolken over het centrum van de stad. De oorzaak van de brand is nog onbekend. Over de schade bestond dinsdagochtend evenmin duidelijkheid.

Reageer op dit artikel