nieuws

Horecagelegenheden tappen en koken voor vrede

Horeca

Bekende politici achter de tap en bijzondere acties bij restaurants in het hele land. Honderden horecagelegenheden doen vandaag mee aan de jaarlijkse actie Feast for Peace van War Child Nederland. De cafés en restaurants doneren die dag een deel van hun omzet aan de organisatie en steunen daarmee hulp voor oorlogskinderen.

SP-fractieleider Marijnissen, de staatssecretarissen Wijn (Financiën) en Van Gennip (Economische Zaken) en Tweede-Kamerleden Van der Ham (D66), Bakker (D66) en Van Velzen (SP) duiken in de rol als barman in café Dudok in Den Haag. Tussen 18.00 en 19.00 uur proberen zij samen zoveel mogelijk fooi binnen te halen, liet War Child donderdag weten.

Ook in andere horecagelegenheden vinden speciale activiteiten plaats. De opbrengst gaat dit jaar naar Eritrea, waar duizenden kinderen het afgelopen jaar slachtoffer werden van de gewapende strijd met Ethiopië. Vorig jaar bracht de actie 180.000 euro op, ruim 50 procent meer dan het jaar ervoor. Het geld ging toen naar Sierra Leone.

SP-fractieleider Marijnissen, de staatssecretarissen Wijn (Financiën) en Van Gennip (Economische Zaken) en Tweede-Kamerleden Van der Ham (D66), Bakker (D66) en Van Velzen (SP) duiken in de rol als barman in café Dudok in Den Haag. Tussen 18.00 en 19.00 uur proberen zij samen zoveel mogelijk fooi binnen te halen, liet War Child donderdag weten.

Ook in andere horecagelegenheden vinden speciale activiteiten plaats. De opbrengst gaat dit jaar naar Eritrea, waar duizenden kinderen het afgelopen jaar slachtoffer werden van de gewapende strijd met Ethiopië. Vorig jaar bracht de actie 180.000 euro op, ruim 50 procent meer dan het jaar ervoor. Het geld ging toen naar Sierra Leone.

Reageer op dit artikel