nieuws

Bravenboer ontzenuwt afpersing en gijzeling

Horeca

Nee, ik ben niet afgeperst, vastgebonden of gegijzeld geweest. Ook hoefde ik niet binnen 24 uur een bepaald bedrag te betalen.’ Aldus Robin Bravenboer (35). Plots was hij er weer. Op de KHN-jaarvergadering van discotheken en zaalbedrijven in De Fabrique in Utrecht. De Rotterdamse ondernemer die begin mei ineens aankondigde te stoppen met zijn horeca-activiteiten was er om geruchten en krantenberichten te ontzenuwen.

‘Het was een rotmoment om te zeggen dat ik zou stoppen. Tenslotte was even daarvoor, op 3 april, mijn portier vermoord.’ Bravenboer doelt op zijn op straat doodgeschoten hoofdportier Fahrudin ‘Mrki’ Agusi, uit voormalig Joegoslavië. ‘Mensen zijn daar iets achter gaan zoeken.’

Volgens enkele kranten is gesuggereerd dat Mrki is vermoord, omdat Bravenboer werd afgeperst. Onzin, volgens de man die groot werd met Beachclub Baja. Ook werd vermeld dat er banden waren met de Amsterdamse en van criminele activiteiten verdachte vastgoedbaron Willem Lüske. Ook vermoord, overigens. ‘Wie is dat? Ik ken hem niet. Ik wil de wilde verhalen ontkrachten. Ik stopte omdat ik mijn handen vrij wil hebben voor nieuwe creatieve projecten.’

Dat nieuwe werd direct geshowd. Toetsenborden die in de kleur en stijl van Feyenoord, Ajax, K3, Formule 1-teams of Harry Potter zijn uitgevoerd. ‘Ik heb lang moeten wachten op de licenties.’ En passant deelde Bravenboer ook mee dat hij (nog steeds) niet uit de horeca weg is. ‘Ik doe nog het management van vijf zaken. Onder meer die van café Lebbink in Rotterdam en CDLC, de club van Patrick Kluivert in Barcelona.’

Reageer op dit artikel