nieuws

Handtekeningen tegen verbod danceparty’s Heerlen

Horeca

Een aantal jongeren gaat dinsdag zo’n 2500 handtekeningen en driehonderd mailtjes aanbieden aan burgemeester H. Lurvink van Heerlen. De jongeren eisen dat er een eind komt aan het gemeentelijk verbod op megadanceparty’s. Dat maakten de initiatiefnemers voor de handtekeningenactie vrijdag bekend.

Lurvink verbood megadanceparty’s na de recente dood van een 15-jarig meisje uit Belfeld na XTC-gebruik in discotheek Peppermill in Heerlen. Volgens de gemeente worden op zulke grote danceparty’s altijd drugs verhandeld en gebruikt.

Maar de jongeren die hun handtekening zetten, vinden dat onzin. Ze willen naar eigen zeggen weer kunnen feesten in gelegenheden als de Peppermill. De organisatoren van de handtekeningenactie willen in een gesprek met Lurvink een oplossing zoeken.

Reageer op dit artikel