nieuws

Politie sluit biertap af bij voetbalwedstrijd

Horeca

De Nijmeegse politie heeft zondagmiddag een biertapinstallatie in een verenigingsgebouw in Nijmegen onklaar gemaakt. Tevens namen agenten kratten bier in beslag. Dat gebeurde tijdens de voetbalwedstrijd NEC – Vitesse. De eigenaar van het gebouw had volgens de politie geen drankvergunning.

Omdat wedstrijden tussen de Nijmeegse en de Arnhemse voetbalclub nogal eens op grote ongeregeldheden uitlopen was de politie zeer alert. In totaal zijn tweehonderd politiemensen en een helikopter van de KLPD ingezet om de orde te bewaken.

De politie was zondag zeer tevreden over het gedrag van de supporters, aldus een woordvoerder. Er zijn maar drie mensen aangehouden voor openbare dronkenschap, bezit van vuurwerk of het negeren van een politiebevel. De supportersbussen van Vitesse zijn na de wedstrijd ongehinderd uit Nijmegen vertrokken. Bij voorgaande wedstrijden bekogelden NEC-aanhangers die bussen net buiten de politiering om het Goffertstadion.

Reageer op dit artikel