nieuws

Plan horeca en industrie voor gezondere vetten

Horeca

Voedingsbedrijven en horeca presenteren vandaag plannen om het gebruik van ongezonde vetten in voeding tegen te gaan. Op een symposium in Den Haag overhandigen de partijen plannen aan minister Hoogervorst van Volksgezondheid.

Vetrijke producten als patat, snacks en chips bevatten te vaak ongezonde vetten. Sinds 2003 werken voedingsindustrie en horeca samen in de Taskforce Verantwoorde Vetzuursamenstelling aan plannen om het gebruik van deze vetten terug te dringen.

Binnen de voedingsindustrie zijn dat partijen uit de aardappelverwerkende industrie, snack- en bakkerijbedrijven. Voor deze bedrijven betekent dat een aanpassing van de samenstelling van het product of procedé. De inspanningen van de partijen moeten ervoor zorgen dat de doelstelling van de overheid gehaald kunnen worden, die per 2010 gelden voor gebruik van deze vetten.

Reageer op dit artikel