nieuws

Straatgolf nieuwe omzetmaker in horeca

Horeca

Horecaondernemer Patrick Lehman van horecabedrijf De Luifel in Ruurlo heeft met straatgolf een nieuwe omzetmaker bedacht. Voor caféhouders een prima mogelijkheid om extra omzet te scoren. Aspirant-licentiehouders kunnen zich melden bij Lehman.

Het spelletje blinkt uit in eenvoud. Een groep van vijf personen krijgt een bal en een club en moet tegen een andere groep een parcours van een paar kilometer afleggen. Objecten in het straatbeeld vormen daarbij een hole. Als voorbeeld gebruikt Lehman in Ruurlo een lantaarnpaal voor zijn zaak als eerste hole. Maar het is ook heel goed mogelijk om een café als hole te gebruiken, zodat de straatgolfers tussen het spelen door een kroeg bezoeken, aldus Lehman.

Het spel wordt gespeeld met een zachte bal. Dit voorkomt schade. ‘Eigenaren van geparkeerde auto’s langs het parcours hoeven dus niet bang te zijn. Om te voorkomen dat spelers verdwaalde ballen persoonlijk uit tuinen halen, gaan de teams met een uitschuifbaar visnet op pad, zodat vanaf de straat of de stoep de golfbal uit de tuin kan worden gevist’, aldus Lehman.

‘Horecaondernemers kunnen dit spel op alle plaatsen organiseren. Vooral wanneer cafés de koppen bij elkaar steken, kunnen ze een leuk en interessant parcours uitzetten. De interesse voor het concept is groot. In Druten heeft een horecabedrijf een licentie gekocht en we hebben een aanvraag uit Groningen. Een licentie kost 60 euro per vier weken. Daarvoor mogen ondernemers het merknaam gebruiken, krijgen ze een vermelding op onze website www.straafgolf.nl en ze kunnen goedkoop clubs en ballen inkopen’, aldus Lehman.

Reageer op dit artikel