nieuws

Tonny Blair: Britse pubs worden rookvrij

Horeca

De kans dat alle Britse pubs rookvrij worden is sterk toegenomen, nu premier Blair niet langer vasthoudt aan het oorspronkelijke idee om roken toe te staan in pubs waar eenvoudige snacks worden geserveerd. Dat meldden diverse Britse kranten.

Blair heeft laten weten zich niet langer te verzetten tegen plannen van minister Patricia Hewitt van Volksgezondheid om het roken in horecagelegenheden te beperken tot zogeheten rookcoupés zonder bediening, bar en voedsel.

De Britse regering verwacht met de nieuwe rookkoers veel tegenwerking van rokers. Zij zullen immers hun heil op straat moeten zoeken. Artsen en bierbrouwers daarentegen zijn voorstander van het nieuwe plan. Brouwers vinden dat het simpeler is als voor alle horecagelegenheden dezelfde regels gelden.

Het kabinet van Blair wil op korte termijn een besluit nemen over roken in de pubs. Volgens The Observer zijn de belangrijkste ministers voor een totaalverbod. Daarmee lijkt het een uitgemaakte zaak in het Groot-Brittannië.

Reageer op dit artikel