nieuws

Boerma meest veelbelovende chef-kok

Horeca

De rijzende ster in de gastronomie is en blijft Jacob-Jan Boerma. De chef-kok uit Vaassen, die met zijn restaurant De Leest glorieus stijgt van 23 naar vier, is net al vorig jaar weer uitgeroepen tot meest veelbelovende chef-kok van het land.

Boerma wordt achtervolgd door Peter Gast van ’t Schulten Hues in Zutphen, ook zo’n aanstormend kooktalent. Gast komt nieuw binnen op plaats twee in de lijst van veelbelovende koks. Op drie vinden we ook een nieuwkomer: Onno Kokmeyer van Ciel Bleu in Amsterdam.

Naast Gast en Kokmeyer bevat de top-10 nog vier nieuwe namen. Gert-Jan Cieremans van Seinpost (Scheveningen), Thorvald de Winter van Apicius (Castricum), Matthieu Kellenaers van Gorgeous (Amsterdam) en Marco Poldervaart van De Gastronoom (Harlingen). Deze ranglijst is samengesteld na een enquête onder de hoofdrolspelers zelf, de chef-koks en gastpersonen van de toprestaurants in ons land.

Lees meer nieuwsberichten en bekijk alle ranglijsten in ons Lekker-dossier.

Reageer op dit artikel