nieuws

Evaluatie hotelsterrensysteem later

Horeca

Het evaluatiemoment van het nieuwe hotelclassificatiesysteem is uitgesteld. Aanvankelijk zou rond de jaarwisseling worden gekeken of het nieuwe systeem aan de verwachtingen voldoet. Dat is afgesproken tijdens de introductie van het systeem begin 2004.

Evaluatie hotelsterrensysteem later

Dat meldt het Bedrijfschap Horeca en Catering. Tijdens de lancering van het nieuwe sterrensysteem hebben de betrokken partijen afgesproken dat binnen twee jaar het systeem wordt geëvalueerd. Zoals het er nu uitziet, wordt dat ergens in het voorjaar.

Oorzaak van het latere tijdstip is dat er driehonderd hotels meer meedoen dan het oorspronkelijke aantal van 2200. Daarnaast is er meer toetsing nodig van de aangifte van hoteliers. Het bedrijfschap Horeca en Catering, de uitvoerende instantie van het sterrensysteem, meldt dat eind dit jaar ruim 80 procent van de alle hotels zijn geclassificeerd.

Bij het classificatiesysteem doen hoteliers via www.hotelsterren.nl zelf aangifte. Deze aangifte wordt door inspecteurs gecontroleerd. Daarna krijgen hotels hun sterrenrating toegekend. Het nieuwe systeem werd in januari 2004 tijdens de vakbeurs Horecava geïntroduceerd door Annemarie Jorritsma, burgemeester van Almere.