nieuws

Polen plukken illegale paddestoelen voor horeca

Horeca

Steeds meer Polen houden zich bezig met het illegaal plukken van paddestoelen. Dat stelt de politie Noord- en Oost-Gelderland na de aanhouding van een Poolse vrouw in Ermelo. Volgens Vereniging Natuurmonumenten nemen vooral hotels en restaurants illegale paddestoelen af.

Polen plukken illegale paddestoelen voor horeca

‘Net als voor vis is er een zwarte markt voor paddestoelen. Restaurants en hotels kopen ze’, aldus woordvoerder Robert Moens van Vereniging Natuurmonumenten in De Telegraaf. Volgens persvoorlichter Bert Top van de politie Noord- en Oost-Gelderland houden steeds meer Polen zich bezig met het illegaal plukken van paddestoelen. Top: ‘Het waren eerder vooral Duitsers. Nu Polen in ons land werken, kom je ze ook tegen in de natuur.’

Aanleiding voor de uitlatingen van Moens en Top is de aanhouding van een 30-jarige Poolse vrouw in Ermelo afgelopen weekend. De vrouw, afkomstig uit Ogre, werd betrapt in een bosperceel bij Ermelo. Ze kreeg een boete van honderd euro.

Eerder op Zibb.nl/horeca: Zelf paddestoelen plukken vereist kennis