nieuws

Supermarkt stopt verkoop vleeskonijn

Horeca

KEULEN – Het Duitse supermarktconcern Rewe heeft per direct de verkoop van konijnenvlees gestaakt. De retailer reageert daarmee op de negatieve publiciteit rond de productie van het vlees door de milieubeweging in Duitsland.

Supermarkt stopt verkoop vleeskonijn

Het konijnenvlees is per direct niet meer te krijgen bij winkelketens als Rewe, Toom, Penny en Karstadt. Een Duitse milieuclub bracht onlangs schokkende beelden over het fokken van de dieren in omloop, die voor een fikse hoeveelheid negatieve publiciteit zorgden.

Rewe gaat nu eerst bij leveranciers betere garanties afdwingen rond de levering van het vlees. Daarbij moeten ook de toeleveranciers van deze bedrijven in kaart worden gebracht. Ook andere Duitse retailers zouden maatregelen overwegen.

Reageer op dit artikel