nieuws

Truckers bij wegrestaurant geprikt

Horeca

Bij wegrestaurant AC De Meern zijn vrachtwagenchauffeurs geprikt op cholesterol. Dit gebeurde bij de truckstop achter het restaurant langs de A12. Sommige chauffeurs waren bang voor de uitslag, maar deze viel gemiddeld niet tegen.

Truckers bij wegrestaurant geprikt

De test vond plaats in het kader van de vijfde Nationale Cholesteroltest. Nagegaan werd of het inderdaad zo is dat vrachtwagenchauffeurs een verhoogd cholesterolgehalte hebben. Meer dan de helft van de Nederlanders denkt dit. Om dat te onderzoeken stond de Hartstichting met een speciaal ingerichte stand op de chauffeursplaats achter het AC Restaurant.

De chauffeurs bleken gezonder dan gedacht. De truckers die werden getest, hadden gemiddeld genomen een goed cholesterolgehalte. De chauffeurs met een verhoogd cholesterol kregen het adviezen aan de hand waarvan ze hun cholesterolgehalte kunnen verlagen.

De Nationale Cholesteroltest is een jaarlijks terugkerend initiatief van de Nederlandse Hartstichting.

Reageer op dit artikel