nieuws

Vakbonden pakken Jumbo aan

Horeca

VEGHEL – Supermarktketen Jumbo wordt door de vakbonden voor de rechter gesleept. Volgens de organisaties houdt het bedrijf zich niet aan afspraken over het salaris van het personeel van de vorig jaar overgenomen Konmar-winkels.

Vakbonden pakken Jumbo aan

Dat meldt het vakblad Distrifood in zijn jongste editie. Volgens FNV-bestuurder Henk van der Poleg is Jumbo van plan een toeslag voor 1200 werknemers af te bouwen. ‘Hierdoor krijgen vele honderden voormalige Konmar-medewerkers minder uitbetaald dan waar ze recht op hebben. We beschouwen dit als een uitglijder van Jumbo’, zegt de vakbondsman.

De toeslag werd ingesteld voor medewerkers van Konmar die meer verdienen dan in de cao is opgenomen. In december kondigde Jumbo aan dit af te willen bouwen. Volgens de bonden is de rechtszaak het laatste middel om dit te voorkomen.

Volledig aan de wet
Bij Jumbo is men verrast door de aankondiging. ‘Bij Jumbo is niets bekend over een rechtszaak. We houden ons volledig aan de wet en hebben vertrouwen in een goede aanloop.

Reageer op dit artikel