nieuws

Vertraging Forum kost Groningen tonnen

Horeca

De vertraging van de bouw van het Groninger Forum kost de gemeente Groningen maandelijks 600.000 euro. Mocht het Forum er helemaal niet komen, dan gaat de gemeente voor enkele tientallen miljoenen euro’s het schip in, zo meldde wethouder Ton Schroor van de gemeente Groningen.

Vertraging Forum kost Groningen tonnen

De bouw, aan de oostzijde van de Grote Markt, is onzeker nadat de provincie Groningen deze week had bekendgemaakt de eerder toegezegde 35 miljoen voor het Forum in te trekken. Een meerderheid van de Provinciale Staten ziet geen heil in het nieuwbouwproject, dat plaats moet gaan bieden aan een vernieuwde bibliotheek, een debatcentrum, een bioscoop en horeca.

De gemeente heeft aangekondigd de provincie voor de rechter te slepen wegens het niet nakomen van eerder gedane toezeggingen.