nieuws

Vervuilde cocaïne in uitgaanscircuit

Horeca

In het uitgaanscircuit van Amsterdam is weer vervuilde cocaïne opgedoken. Anderhalve week geleden raakten vier personen onwel na het gebruik van cocaïne. Zij moesten worden opgenomen in het ziekenhuis.

Vervuilde cocaïne in uitgaanscircuit

Het Trimbos-instituut heeft na de melding van de hulpverleningsdiensten de cocaïne onderzocht. ‘In de cocaïne werden sporen van atropine aangetroffen’, aldus een woordvoerder van het Trimbos maandag.

In december vorig jaar sloeg het instituut groot alarm over vervuilde drugs, toen tientallen mensen in het hele land onwel raakten na gebruik van met atropine vermengde cocaïne. Tot in maart kwamen meldingen binnen van slachtoffers van de vervuilde cocaïne. Atropine geeft gezichts- en gehoorshallucinaties en kan hartrimtestoornissen veroorzaken. Een overdosis kan leiden tot bewusteloosheid of in het uiterste geval de dood.

Reageer op dit artikel