57 procent horeca betaalt belastingen later

57 procent horeca betaalt belastingen later

Nederlandse bedrijven hebben vanwege de coronacrisis massaal uitstel van betaling aangevraagd én gekregen bij de Belastingdienst. In de horeca mag 57 procent van de ondernemingen horeca belastingen later betalen.

Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van voorlopige cijfers. In totaal gaat het om een bedrag van bijna 10 miljard euro aan uitgestelde belastingen.

Van 1 april tot en met 12 juni verleende de Belastingdienst aan 128.000 bedrijven drie maanden uitstel van betaling.

Bijna 21.000 van de 66.000 bedrijven met 10 tot 250 werknemers hebben uitstel aangevraagd.

Vooral de horeca had moeite met zijn financiële verplichtingen. In die sector mag 57 procent van de ondernemingen belastingen later betalen. De branche moest 11 weken op slot om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Omzet kon alleen gegenereerd worden met bezorg- en/of afhaalmaaltijden voor mensen thuis.

Horeca belastingen

De verzoeken om uitstel bij de Belastingdienst van de horeca gaan om de inkomstenbelasting, Zorgverzekeringswet, vennootschapsbelasting, loonheffingen en omzetbelasting (btw).

Bedrijven die later willen betalen, maken volgens het CBS vaak ook gebruik van andere steunmaatregelen zoals de Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren (TOGS).

Langer uitstel nodig

Voor sommige ondernemers kan blijken dat betalingsuitstel van drie maanden niet voldoende is. In dat geval kunnen zij verlenging van betalingsuitstel aanvragen. Hiervoor gelden wel aanvullende voorwaarden. Sinds de tweede helft van juni biedt de Belastingdienst via de  website een gebruiksvriendelijk online formulier waarmee de verlenging kan worden aangevraagd.


Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.