Tweede Kamer wil geen coronatoegangsbewijs voor terrassen

Tweede Kamer wil geen coronatoegangsbewijs voor terrassen

Een Kamermeerderheid heeft bezwaren tegen verplichte coronatoegangsbewijzen op terrassen. Coalitiepartijen VVD, D66 en CDA vroegen zich tijdens een debat over corona af of er geen uitzondering moet worden gemaakt op de brede inzet van toegangsbewijzen. Ook de PvdA is tegen.

De partijen wijzen erop dat het coronavirus minder snel verspreidt in de buitenlucht. Volgens D66-Kamerlid Jan Paternotte zorgt de maatregel van een coronatoegangsbewijs voor terrassen voor verwarring. 'Je krijgt de discussie waarom het niet hoeft in het park maar wel op het terras.'

De partijen willen van het kabinet weten wat de gedachte is achter het controleren van toegangsbewijzen op terrassen.

Per 25 september zijn coronatoegangsbewijzen verplicht in de horeca, vooralsnog ook op de terrassen dus. Bezoekers kunnen een toegangsbewijs krijgen als ze volledig zijn gevaccineerd, zijn hersteld van corona of zich negatief hebben laten testen.

Veel ondernemers voelen er niets voor om hun gasten te gaan controleren. Personeelsleden hoeven niet over een geldige qr code te beschikken om te mogen werken.

Bekijk deze collectie

Terras

Hoe haal je de meeste omzet uit je terras? Hoe richt je het in? Hoe train je je terraspersoneel? Wat zijn de ideale terrasdrankjes? In deze collectie vind je allerlei aandachtpunten voor het optimale terras. Van het aanvragen van een terrasvergunning tot inspiratie voor de terraskaart.