nieuws

‘Rechtzaken bij single-toeslag in hotels

Hotel

Hotels die een toeslag berekenen voor eenpersoonskamers, moeten serieus rekening houden met de mogelijkheid dat ze voor de rechter worden gesleept. Het Centrum Individu & Samenleving (CISA) wil in 2008 hotels met rechtszaken gaan aanpakken.

‘Rechtzaken bij single-toeslag in hotels

Dat meldt CISA op haar website. CISA wil een olievlek creëren om de toeslagen afgeschaft te krijgen, zo laat het op haar site weten.

‘De aanbieders maken er een potje van: de grote verschillen tussen de toeslagen variëren van zo’n 25 tot 60 procent en lopen in veel gevallen zelfs op tot 80, 90 of 100 procent’, aldus CISA.

De stichting wijst er verder op dat er volgens CISA een adder onder het gras zit. ‘Wanneer kamers worden aangeboden inclusief ontbijt, is dat bij een eenpersoonskamer één ontbijt, maar bij een tweepersoonskamer is dat inclusief een ontbijt voor twee personen. De prijsverschillen zijn dan groter dan op het eerste gezicht lijkt’, stelt CISA vast.

CISA wil met de ANWB gaan praten over de criteria die worden gehanteerd bij de erkenning aan hotels en pensions. Daarnaast gaat CISA aandringen op het apart vermelden van de prijzen van een ontbijt in hotels. Tenslotte gaat het zelf op onderzoek uit en schuwt het de gang naar de rechter niet.

Vorige week maakte het Eden Hotel in Zutphen bekend de single-toeslag gedeeltelijk te schrappen. Het gaat hierbij vooral om arrangementen en weekenden.

Zie ook

Reageer op dit artikel