nieuws

Voormalig Hotel Hamer uitgebrand

Hotel

Het voormalige Hotel Hamer in Berg en Dal bij Nijmegen is maandagochtend volledig uitgebrand. De ongeveer 25 mensen die nu in het pand wonen, wisten op tijd te vluchten. Er is niemand gewond geraakt. Dat meldde de politie.

Voormalig Hotel Hamer uitgebrand

Het voormalige hotel is tegenwoordig de verblijfplaats van zo’n 25 buitenlandse werknemers, voornamelijk Hongaren.

Brandweer

De brandweer had moeite met het bestrijden van de brand omdat het pand vele gangen en kamers heeft. Het vuur kon zich door het plafond door het hele pand verspreiden. De temperatuur in de hoofdgang van het gebouw bleek dermate hoog te zijn, dat de brandweerlieden de brand niet van binnenuit konden bestrijden.

Twee naastgelegen woningen zijn tijdelijk ontruimd, maar de bewoners kunnen weer terug. Vroeg in de ochtend was de brand onder controle en begon het nablussen.

Foto: 112nijmegen.nl

Reageer op dit artikel