nieuws

Bewoners in Haags hotel na gasexplosie

Hotel

Veertig bewoners van het Haagse Klaverveld hebben zondagnacht doorgebracht in het Green Park Hotel in Leidschendam nadat zaterdag twee cv-ketels in nabijgelegen appartementgebouwen ontploften. Dat laat de Hulpverleningsregio Haaglanden maandag weten.

Bewoners in Haags hotel na gasexplosie

De overnachting was hen door de gemeente aangeboden omdat het gas van hun woning vanwege explosiegevaar was afgesloten. In totaal werd bij 145 woningen de gaskraan dichtgedraaid.

‘Wij hebben mogen zorgen voor de overnachtingen, ontbijt, lunch en diner. We hebben tevens zeer leuke en positieve reacties ontvangen van de gasten die hier werden ondergebracht tot zelfs van de burgemeester van Den Haag dhr. Van Aartsen’, aldus general manager Tops.

Vreemde geur

De oorzaak van de explosies op zaterdagnacht is nog niet bekend. Na de ontploffingen heeft de brandweer geen gas gemeten. Toen de bewoners zondag overdag een vreemde geur roken, werden nog eens metingen gedaan. Ook toen werd niets gevonden. Uit voorzorg is het gas bij alle woningen met een soortgelijke cv-ketel toen afgesloten.

Het gas blijft afgesloten totdat de oorzaak van de explosies is achterhaald. Installateurs lopen maandag de cv-ketels na. Bij de explosies raakte overigens niemand gewond. Wel was er schade aan de woning. Door de afsluiting zitten de huishoudens zonder warm water en werkt de verwarming niet meer.