nieuws

Chloorlek: 14 gasten naar ziekenhuis

Hotel

Veertien gasten van hotel L’Empereur in Maastricht zijn naar het ziekenhuis overgebracht na een chloorlek in het hotel. Het lek zou zijn ontstaan door een chemische reactie als gevolg van werkzaamheden in de kelder van het pand.

Chloorlek: 14 gasten naar ziekenhuis

Dat meldt een verslaggever van de regionale zender L1. Over de toestand van de slachtoffers is op dit moment weinig bekend. Duidelijk is dat ze met ademhalingsproblemen en braaknijgingen uit het hotel zijn gevlucht.

Stadsbus
Naast veertien afgevoerde gasten zijn er nog zo’n twintig behandeld op straat. Dat gebeurde in een stilstaande stadsbus. Die mocht door de chloordampen niet verder rijden en werd ingericht om slachtoffers op te vangen.

Toilet
Tijdens het vrijkomen van de chloordampen om 10.30 uur waren er 34 gasten aanwezig in het viersterrenhotel L’Empereur. Ook de aangrenzende espressobar Boulevard is ontruimd. ‘Ons toilet grenst aan het hotel. Gasten kwamen hoestend en huilend terug van het de wc. Daarna ging het alarm bij ons en het hotel af’, aldus eigenaar Harold Haberts van Boulevard op L1.

Overpompen
De brandweer heeft de giftige stoffen vanuit de kelder van het hotel overgepompt in speciale vaten. Daarna moest het gehele gebouw geventileerd worden. De brandweer verricht ook metingen. Aan de hand van de uitkomsten wordt besloten of het hotel weer open mag.

Onderzoek
De Arbeidsinspectie besloot kort na het vrijkomen van de dampen een onderzoek in te stellen. De dienst wil weten hoe het heeft kunnen gebeuren dat verschillende stoffen met elkaar zijn gemengd.

Burgemeester
Burgemeester Gerd Leers bezocht woensdag de omgeving van het hotel. Hij wilde zich persoonlijk van de situatie op de hoogte stellen. Ook bracht Leers een bezoek aan de slachtoffers in het ziekenhuis.

Keukenbrand
Hotel L’Empereur is vorige week overigens ook al ontruimd. Toen gebeurde dat na flinke rookontwikkeling als gevolg van een keukenbrand. De brand was snel geblust, maar hete gebouw moest eerst geventileerd worden voordat de gasten weer naar binnen mochten.

Tip:
Bekijk hier foto’s en reacties op de gebeurtenis in Hotel L’Empereur

Reageer op dit artikel