nieuws

Drie nieuwe vijfsterrenhotels in Nederland

Hotel

Nederland is drie nieuwe vijfsterrenhotels rijker, zo blijkt uit de Nederlandse Hotel Classificatie. Het gaat om het Amsterdamse Renaissance Hotel, het Hilton Hotel in Den Haag en ook om de Echoput, die er eerder voor koos de vijfde ster te laten vallen.

Drie nieuwe vijfsterrenhotels in Nederland

De Echoput was al een vijfsterrenhotel, maar haalde de vijfde ster van de muur bij het begin van de recessie. ‘Ik kreeg toen signalen dat bedrijven een ban op vijfsterrenlocaties zouden hebben. We zijn toen bewust gedowngraded. Ik weet niet of dat ons veel heeft geholpen in de recessie’, zegt eigenaar Peter Klosse op Missethoreca.nl.

Volgens Klosse was De Echoput met de teruggang één van de duurste viersterrenlocaties op de Veluwe. De unieke positionering als enige vijfsterrenhotel in Gelderland raakte het bedrijf en passant ook kwijt. Nu mag het bedrijf zich dus officieel weer vijfsterrenhotel noemen.

Het tweede nieuwe vijfsterrenhotel staat in Amsterdam: het Renaissance Hotel. Dit gebouw onderging de afgelopen tijd een grondige verbouwing. Na alle doorgevoerde moderniseringen kende de NHC het hotel een extra ster toe, die nu ook op de gevel prijkt.

Het derde nieuwe vijfsterrenhotel is het Hilton Hotel in Den Haag. Een spiksplinternieuw hotel dat zich op de top van de markt richt.

In totaal telt Nederland nu 23 vijfsterrenhotels. De helft daarvan bevindt zich in Amsterdam. De vijfsterrenhotels beslaan ongeveer een procent van het totale hotelaanbod in ons land.

Reageer op dit artikel