nieuws

Golden Tulip vraagt uitstel van betaling aan

Hotel

Hotelbedrijf Golden Tulip heeft uitstel van betaling aangevraagd. Dat maakte de onderneming dinsdag eind van de middag bekend.

Golden Tulip vraagt uitstel van betaling aan

Golden Tulip zegt in gesprek te zijn met partijen om de mogelijkheden van een doorstart te onderzoeken.

‘De wereldwijde recessie heeft ook bij Golden Tulip haar sporen achtergelaten’, lichtte topman Hans Kennedie toe. Met name in het buitenland kampt het bedrijf met veel leegstaande hotelkamers. Daardoor is ook de kas in rap tempo leeggestroomd.

Golden Tulip is onder meer in gesprek met durfinvesteerder H2 Equity Partners en Apollo Hotels over een mogelijke fusie. De hotelketen telt wereldwijd 780 vestigingen in meer dan vijftig landen.

Misset Horeca kreeg de laatste maanden meerdere keren anonieme tips over problemen bij het hotelconcern. Topman Kennedie liet in september nog weten dat het goed ging met Golden Tulip en dat er geen zorgen gemaakt hoefden te worden.

Feit is wel dat er de laatste maanden veel mutaties in de top van het bedrijven waren. Zo vertrok eind vorig jaar de financiële topman Alex Kompier. Nagenoeg gelijktijdig verliet Angelique Klar het hotelbedrijf. Klar was Areadirector Benelux & UK.

Ook stond er een openbare zitting in de Ondernemerskamer, een bijzondere Kamer van het Gerechtshof Amsterdam gepland. Die werd op het laatste moment geschrapt. Kennedie sprak over een misverstand tussen hem en de OR en vervolgde met het melden van een rooskleurige toekomst voor Golden Tulip.

Golden Tulip is voor de helft eigendom van de Nederlandse bestuursvoorzitter en hotelondernemer Hans Kennedie. De andere helft van Golden Tulip is eigendom van de Australische hotelketen Stellar, dat weer voor 65% toebehoort aan private equity-firma CVC.

Zowel in 2007 als in 2008 leed Golden Tulip verlies, zo meldt Het Financieele Dagblad. In 2007 bedroeg het verlies van Golden Tulip 1,4 miljoen euro.

Reageer op dit artikel