nieuws

Hotelovernachtingen Rotterdam stijgen snel

Hotel

Toeristen weten steeds vaker de weg te vinden naar Rotterdam. Dit blijkt uit het stijgende aantal hotelovernachtingen. In 2006 groeide het aantal overnachtingen (956.400) met 40 procent ten opzichte van 2003. Dit blijkt uit voorlopige cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Hotelovernachtingen Rotterdam stijgen snel

Rotterdam marketing verwacht voor dit jaar een miljoen hotelovernachtingen. De gast die deze miljoenste overnachting boekt, mag op visite bij burgemeester Ivo Opstelten van Rotterdam.

In de eerste zes maanden van dit jaar ontving Rotterdam 14 procent meer hotelgasten ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De gemiddelde verblijfsduur is gestegen met 3 procent. De stijging van het aantal hotelovernachtingen komt mede door het themajaar ‘Rotterdam 2007 City of Architecture’.

In tegenstelling tot voorgaande jaren is het aantal Nederlandse hotelgasten (54 procent) hoger dan het aantal buitenlandse gasten (46 procent). De buitenlandse toerist die in Rotterdam verblijft, komt vooral uit Engeland, Duitsland, België of Frankrijk. Nieuwkomer is de Spaanse toerist. Het aantal Spanjaarden dat de havenstad aandoet is ten opzichte van vorig jaar met 30 procent gestegen.

Reageer op dit artikel