nieuws

Hotels sturen gasten naar huis

Hotel

Hoteleigenaren in de Nepalese hoofdstad Kathmandu hebben hun buitenlandse gasten gevraagd om binnen zeven dagen te vertrekken. De hoteleigenaren willen het werk tijdelijk neerleggen om hun ongenoegen kenbaar te maken over gewelddadigheden door de maoïsten, een voormalige rebellenbeweging die onlangs tot het Nepalese parlement is toegetreden.

Hotels sturen gasten naar huis

De maoïsten sloten elf maanden geleden een wapenstilstand met de regering. In november tekenden de partijen een historisch vredesakkoord. Volgens ondernemers in Kathmandu zijn de maoïsten hun belofte om het geweld af te zweren echter niet nagekomen. Hoteleigenaren zijn vooral woedend over de ontvoering en mishandeling afgelopen weekeinde van een collega. Maoïsten zouden achter de mishandeling zitten, omdat de hoteleigenaar hen weigerde geld en gratis onderdak te geven.

Reageer op dit artikel