nieuws

KHN gaat smerige Amsterdamse hotels aanspreken

Hotel

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) gaat de Amsterdamse hotels aanspreken, die worden genoemd in de top-10 van smerigste hotels van Europa van TripAdvisor.com. Gisteren maakte de toonaangevende reviewsite TripAdvisor.com bekend dat vier van de tien smerigste hotels in Europa in Amsterdam staan.

KHN gaat smerige Amsterdamse hotels aanspreken

KHN laat in een reactie weten dat TripAdvisor.com weliswaar geen wetenschappelijk onderzoek heeft gedaan, maar dat de mening van de gast erg belangrijk is. ‘Daarom zal KHN deze hotels gaan benaderen en overleggen hoe dit toch heeft kunnen gebeuren, en hoe zij willen verbeteren’, aldus een woordvoerder van de branchevereniging.

De vier Amsterdamse hotels die in de top-10 van smerigste hotels worden genoemd, zijn: hotel de Lantaerne, hotel Y Boulevard, hotel Manofa en hotel The Globe. De ranglijst van TripAdvisor.com is samengesteld op basis van recensies van gasten. Nummer één in de ranglijst is Club Aqua Gumbet in Turkije.

Kort na het bekend maken van de lijst dook de media massaal op de ‘ranzige Amsterdamse hotels’. Op internet, in kranten en op televisie werd uitgebreid verslag gedaan van de lijst. De media-aandacht kan voor een flinke deuk in het imago van de Amsterdamse hotellerie zorgen.

KHN wijst in een reactie verder op het feit dat drie van de vier genoemde Amsterdamse hotels niet over een hotelster beschikken. ‘De uitkomst van TripAdvisor.com laat zien dat het logisch is dat deze hotels geen ster verdienen. Drie van de vier hotels hebben sinds 2009 geen ster volgens het classificatiesysteem dat we in Nederland kennen en mogen zich dus ook geen hotel noemen’, aldus KHN.

Tip

Bekijk hier de top-10

Reageer op dit artikel