nieuws

Nederlandse stagiaires moeilijker naar Curaçao

Hotel

Het wordt voor Nederlandse studenten lastiger om een stageplaats te krijgen in hotels op Curaçao. Op het eiland gaat binnenkort een opleidingshotel open om eilandbewoners sneller klaar te stomen voor een baan in de hotellerie op Curaçao.

Nederlandse stagiaires moeilijker naar Curaçao

Dat liet Stefan Dubbeling weten tijdens een debat over Nederlandse manager in het buitenland. Dubbeling is general manager van het Floris Suite Hotel op Curaçao. Het debat werd gehouden tijdens de Horecava in Amsterdam en gepresenteerd door Martijn Reintjes, adjunct-hoofdredacteur van Misset Horeca.

‘Curaçao is bezig buitenlanders buiten te houden. De vergunningen om hier te werken zijn een stuk duurder geworden. Op het eiland is er een discussie waarom Antilliaanse studenten geen kans krijgen’, aldus Dubbeling.

Dubbeling vervolgt: ‘Op Curaçao worden de opleidingsmogelijkheden beter. Zo komt er een opleidingshotel, zoals we in Nederland The College Hotel in Amsterdam kennen, waar Antilliaanse studenten worden opgeleid voor het hotelvak’.

De general manager, die in Nederland onder meer voor het Palace Hotel in Noordwijk werkte, ziet het als een uitdaging te werken met Antilliaanse studenten. ‘Er zit potentieel in. Maar ze moeten geprikkeld en begeleid worden. Je hebt een andere aanpak nodig dan in Nederland. Mijn drive is om met deze mensen aan de slag te gaan.’