Nieuwe leden voor Historic Hotels of the Benelux

Nieuwe leden voor Historic Hotels of the Benelux

Kasteel Coevordenen Hotel de Vlijt in Koevorden komen de hotelcollectie Historic Hotels of the Benelux versterken. Daarmee krijgt de collectie er 2 nieuwe Nederlandse hotels bij en komt het totaal aantal hotels op 37 over de hele Benelux.

De twee historische gebouwen in Coevorden zijn omgebouwd naar een Château-restaurant en een luxueus hotel. In Kasteel Coevorden is sinds juli een wijn- en bierkelder, kookstudio, terras en topgastronomie. Volgens eigenaar Jos Wijland wordt vooral de combinatie met hotel de Vlijt heel bijzonder. In 2011 opent dit hotel met 24 luxe hotelkamers, suites en modern wellness center.

Samenwerking tussen de hotels en de hotelcollectie is zinvol, aldus Wijland. ‘Wij zijn ervan overtuigd dat samenwerking zinvol is en dat Historic Hotels of the Benlux goed aansluit op het concept en de marketing van onze bedrijven.’

Historic Hotels of the Benelux bestaat in haar huidige vorm sinds 2006. De hotelcollectie vraagt met gezamenlijke marketingactiviteiten aandacht voor historische accomodaties, architectuur en culturele tradities in Europa. Alle hotels zijn gevestigd in een monumentaal gebouw.

De missie van de Historic Hotels of the Benelux is om gasten in contact te brengen met historische centra van steden of stadjes en bijzondere plekken daarbuiten. Kunst en cultuur moeten binnen handbereik zijn.

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.