nieuws

Verder weg voor zonnige vakantie

Hotel

Nederlanders hebben deze zomermaanden verder gereisd om verzekerd te zijn van een zonrijke vakantie. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van de alarmcentrales van de ANWB, Mondial, Eurocross en SOS International.

Verder weg voor zonnige vakantie

De vier grote hulpverleners die Nederlanders met problemen in het buitenland kunnen benaderen, hebben de afgelopen vakantieweken meer meldingen ontvangen uit relatief verre landen dan vorig jaar.

Vakantieproblemen

Ze kregen opvallend veel hulpverzoeken en vragen uit landen als Spanje, Griekenland en Turkije. Veel voorkomende medische vakantieproblemen in deze landen waren maag- en darminfecties (door het exotische eten) en oorproblemen (door vervuild zwemwater).

De alarmcentrales willen geen concrete cijfers geven, al ligt het netto aantal meldingen niet hoger dan vorig jaar. Bij Mondial Assistance is het aantal meldingen uit Spanje met 65 procent toegenomen. SOS International ontving de afgelopen weken de meeste meldingen uit Turkije (een stijging van 30 procent), gevolgd door Spanje. Klanten van Eurocross kampten vooral met medische problemen in Griekenland en Turkije.

Vliegtuig ipv auto

De alarmcentrale van de ANWB constateert dat veel van zijn klanten dit jaar hebben gekozen voor een vlieg- in plaats van een autovakantie. ‘Die trend zien we overigens vaker tijdens slechte zomers’, aldus een zegsman. ‘Nederlanders kiezen dan sneller voor zonzekere bestemmingen, die zich doorgaans iets verder weg van ons land bevinden.’

Reageer op dit artikel