nieuws

Voetbalhotel super beveiligd

Hotel

Berlijn heeft het beste beveiligde hotel van Duitsland. Het gaat om het Adlon Kempinski hotel. In het hotel verblijven tijdens het WK-voetbal de bobo’s van de wereldvoetbalorganisatie Fifa.

Voetbalhotel super beveiligd

De voetbalbestuurders verblijven in de best beveiligde vleugel van het hotel. Zo zijn de ramen van de hotelkamers gemaakt van kogelvrijglas. Ook de kamerdeuren zijn ‘bullet-proof’. Verder beschikt de zwaar beveiligde vleugel over twee aparte liften en wordt het gedeelte in de gaten gehouden door meerdere beveiligingscamera’s.

Goedkoop is de afdeling niet. Een nacht de 39 kamers tellende vleugel kost de Fifa 20.000 euro. Adlon Kempinski investeerde voor 12 miljoen euro aan beveiligingsmaatregelen in het hotel. Alleen de topsuite werd voor 4 miljoen euro onder handen genomen.