nieuws

Vogelaar onder vuur om drijvend hotel SS Rotterdam

Hotel

Minister Ella Vogelaar (Wonen) wacht donderdag een zwaar debat in de Tweede Kamer over de Rotterdamse woningcorporatie Woonbron. Die is in financiële problemen geraakt door de aankoop en verbouw van het cruiseschip SS Rotterdam tot hotel.

Vogelaar onder vuur om drijvend hotel SS Rotterdam

Naast een hotel moet in het cruiseschip ook een congresruimte en opleidingscentrum komen en moet het gaan dienen als toeristische attractie. De kosten zijn echter opgelopen tot bijna 200 miljoen euro.

Motie van wantrouwen

Vrijwel de hele Kamer was de afgelopen tijd zeer kritisch over de activiteiten van de corporatie en het toezicht daarop door Vogelaar. Woensdag legde Vogelaar in een brief uitvoerig haar werkwijze uit, maar oppositiepartijen SP en PVV zijn daardoor verre van gerustgesteld. Een motie van wantrouwen namens de socialisten is donderdag niet uitgesloten.

Coalitiepartijen CDA en PvdA waren ook zeer kritisch. De christendemocraten nemen echter genoegen met de duidelijkheid die Vogelaar woensdag heeft geboden.

Management Woonbron niet in orde

Volgens Vogelaar was het management van Woonbron bij dit project niet in orde. Ook het toezicht door de raad van commissarissen schoot tekort. Maar, zo stelt de minister, door het ministerie en andere betrokkenen is er meteen ingegrepen toen bleek dat het echt mis dreigde te gaan.

Reageer op dit artikel