Wimdu wil ook reguliere hotelkamers verkopen

Wimdu wil ook reguliere hotelkamers verkopen

Wimdu - een website waar particulieren een kamer verhuren al ging het om een hotelkamer - is in vijf maanden tijd uitgegroeid tot een grote speler. Het aanbod tot nu toe bestaat uit 150.00 kamers in vijftig landen. Wimdu wil zelfs op den duur reguliere hotelkamers gaan verkopen.

Onlangs kreeg Wimdu een financiële injectie van 50 miljoen euro. Het gaat goed met de websites die zich specialiseren in de bemiddeling tussen toeristen en particuliere huizenbezitters. Naast Wimdu heb je onder andere ook Airbnb en Couchsurfing.

In het Parool spreekt Wimdu-oprichter Max Marquardt zijn tevredenheid uit over het jonge project. ‘In vier maanden tijd hebben we in vijftig landen 150.000 kamers verzameld. We hebben nu al vijfhonderd werknemers wereldwijd.’ Marquardt zette eerder al Wimdu sites op in Duitsland, Spanje en Portugal.

Zelf prijs kamer bepalen

Wimdu wil graag lokaal aanwezig zijn op markten waar ze actief zijn. Vandaar dat onlangs op de Keizersgracht in Amsterdam een kantoor geopend is. Bij Wimdu zetten aanbieders zelf hun kamers online en bepalen ze ook zelf de prijs. Boekingen en betalingen loper echter wél via Wimdu. De organisatie rekent hiervoor drie procent courtage.

Marquardt: ‘Na de boeking betaalt de gast ons direct. Wij houden de uitbetaling vast tot de gast daadwerkelijk heeft ingechekt. Mocht er een probleem zijn, dan kan de reiziger de betaling laten blokkeren. Dat geeft de garantie dat de aanbieder te vertrouwen is.’

Verhuurders van de ‘hotelkamers’ zijn verplicht foto’s te publiceren van hun onderkomen. Wimdu komt zelf langs om deze plaatjes – gratis – te schieten. Na afloop kunnen gasten een review achterlaten. Dit kan dus alleen na boeking; Wimdu omzeilt hiermee een grote ergernis in de hotellerie.