nieuws

GaultMillau 2014: Andaz Amsterdam Hotel van het Jaar

Hotel

Het Andaz Hotel in Amsterdam is uitgeroepen tot Hotel van het Jaar GaultMillau 2014. De bekendmaking, inclusief uitreiking van bijbehorende award, was maandag 28 oktober tijdens de Dag van GaultMillau in Amsterdam RAI.

GaultMillau 2014: Andaz Amsterdam Hotel van het Jaar

‘Het Andaz is duidelijk een voorbeeld van duurzaam hergebruik van leegstaande (kantoorgebouwen) zoals GaultMillau dat ook vorig jaar al signaleerde met hotelinvulling van forten, kastelen en het voormalige conservatoriom’, zo is te lezen in het juryrapport.

Marcel Wanders

Maar wel voor de liefhebber, aldus de culinaire gids. ‘Groteske decoraties met tulpen, Delfts blauw en klatergoud. Marcel Wanders overal en nergens. Een icoon van Nederlands design vol verwijzingen naar de Gouden Eeuw en de openbare bibliotheek die er voorheen was gevestigd.’

Design

GaultMillau spreekt van een ‘uniek concept, maar ook met veel copy en paste van bekende objecten uit de koker van Wanders’. De gids vraagt zich daarom wel af hoe houdbaar een dergelijk specifiek hoteldesign is en of het wellicht te specifiek is ingericht.

Het getuigt echter ook en vooral van lef en daarom kent GaultMillau de award voor Hotel van het Jaar toe aan Andaz Amsterdam.

Reageer op dit artikel