nieuws

Sluiting dreigt voor failliete Pier Scheveningen

Hotel

De Pier van Scheveningen is binnenkort wellicht niet meer te betreden. De gemeente Den Haag eiste dat de curator voor 1 oktober allerlei reparaties zou laten uitvoeren aan het failliete bouwwerk, maar dat is niet gebeurd. Morgen is er een brandweerinspectie, sluiting is een optie.

Sluiting dreigt voor failliete Pier Scheveningen

De gemeente Den Haag en curator Marc Udink wijzen maandag 30 september vooral naar elkaar. ‘De curator is aan zet. Hij is verantwoordelijk voor de Pier en zal het moeten repareren’, zegt een gemeentewoordvoerster.

Curator Udink laat weten dat hij geen geld heeft voor reparaties. ‘Ik wacht af wat er uit de hoge hoed komt.’

Restaurant

Udink zegt te hopen ‘dat de gemeente het goede doet, dat de huurders geen schade lijden en gewoon kunnen blijven functioneren’.

Hij noemt het poffertjesrestaurant op de Pier als voorbeeld: ‘Dat moet gewoon open kunnen blijven. Bij sluiting is die man zijn nering kwijt, dat moet je volgens mij niet zo doen.’

Van der Valk

De Pier is rond 1960 gebouwd. In 1991 kwam het voor het symbolische bedrag van 1 gulden in handen van het Van der Valk-concern. Begin dit jaar werd het bouwwerk failliet verklaard.

Veiling

Vorige week zou het geveild worden, maar de bieding ging niet door. Volgens de curator waren er enkele geïnteresseerden, maar had niemand van hen zich aangemeld voor de veiling.

Udink vestigt zijn hoop nu op achterkamertjesgesprekken. Hij zegt dat er ongeveer twintig gegadigden zijn. Met vijf van hen wil hij gaan onderhandelen. ‘Binnen twee jaar is de Pier verkocht’, zegt hij.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel