nieuws

Bobby van Galen is F&B Professional of the Year

Hotel

Bobby van Galen, eigenaar van tramrestaurant Hoftrammm in Den Haag, is uitgeroepen tot F&B Professional of the Year 2015. Hij versloeg in de finaleronde Albert Kooy van Stenden University en f&b manager van Hilton Schiphol Kimberly Krebs.

Bobby van Galen is F&B Professional of the Year

Van Galen kreeg de prijs uit handen van juryvoorzitter Maarten Wessels op het jaargala van wedstrijdinitiator AF&BM in het Tobacco Theater in Amsterdam, vrijdag 30 januari.

‘Het is geweldig als het harde werken wordt beloond met een prijs. Deze titel is een bevestiging dat we met het gehele bedrijf op de goede weg zijn. We werken met een betrokken team erg hard om onze gasten elke avond een speciale belevenis te bezorgen. Dat dit op deze wijze gewaardeerd wordt is fantastisch’, aldus van Galen.

Crowdfunding

Van Galen startte begin 2014 met zijn rijdende restaurant, dat hij via crowdfundingplatform Crowdaboutnow financierde. Daar gingen vier lange jaren van onderhandelen met gemeente en HTM aan vooraf. Hij rijdt met zijn tram op sporen van het Haagse trambedrijf, tussen de reguliere dienstregeling door. Dat vereist goede afstemming. Ook heeft hij Pierre Wind bereid gevonden zich als executive chef te verbinden aan Tramrestaurant Hoftrammm.

Mede door zijn doorzettingsvermogen en het feit dat hij 177 investeerders bereid wist in zijn droom te investeren, beloont de jury hem met de titel. Hij volgt daarmee Yuri Dries van Huis ter Duin op, die vorig jaar de prijs won.

Concepten

Het thema dit jaar was conceptontwikkeling. Naast Van Galen met zijn rijdende tram dongen ook Kimberly Krebs met de nieuwe concepten van Hilton Schiphol en Albert Kooy met het nieuwe restaurantconcept dat hij ontwikkelde voor Stenden Leeuwarden mee.

Bekijk hier een fotoreportage van Hoftramm.

Reageer op dit artikel