nieuws

Bedden hotelbedrijf Accor meer in trek

Hotel

De bedden van hotelexploitant Accor, het moederbedrijf van de ketens Sofitel, Novotel en Ibis, zijn in het afgelopen kwartaal beter beslapen. Het bedrijf profiteerde naar eigen zeggen in de meeste regio’s waar het actief is van de groeiende vraag naar overnachtingen.

Bedden hotelbedrijf Accor meer in trek

Zo steeg de vergelijkbare omzet van de hotels in de regio rondom de Middellandse Zee, het Midden-Oosten en Afrika met 10 procent. In Europa viel die omzet krap 5 procent hoger uit. De economische malaise in Brazilië, plus het feit dat hotels in dat land een jaar eerder nog profiteerden van het WK voetbal, zette de omzet op de Amerikaanse markt onder druk. In Brazilië viel de vergelijkbare omzet 12,7 procent lager uit, waarmee de totale omzet voor Noord- en Zuid-Amerika 6,8 procent daalde.

55 nieuwe hotels

In het afgelopen kwartaal werden door Accor 55 nieuwe hotels geopend, met een totaal van 8443 bedden. De omzet in het derde kwartaal kwam uit op 1,5 miljard euro, krap 2,4 procent meer dan een jaar eerder. Het hotelbedrijf voorziet voor het hele jaar een brutowinst van 655 tot 675 miljoen euro.

Reageer op dit artikel