nieuws

Amsterdamse gm start B&B in de Betuwe

Hotel 3496

Willem Bleuland van Oordt start na een carrière van ruim 25 jaar in de Amsterdamse hotellerie zijn eigen Bed & Breakfast in Tuil in de Betuwe. Hij gaat als ondernemer gasten ontvangen met zijn nieuwe bedrijf De Heeren van Tuil.

Amsterdamse gm start B&B in de Betuwe

De Bed & Breakfast van Willem Bleuland van Oordt is gevestigd in een Betuws rijksmonument uit 1720. Naast slapen in één van de drie kamers in een bed opgemaakt met Egyptisch katoen, kunnen gasten er ook vergaderen of relaxen in de boomgaard. Vergaderen kan in een gezelschap van maximaal 12 personen. Bleuland van Oordt garandeert maximale privacy, ook vanwege de eigen ingang. ‘De ruime lounge is een heerlijke vergaderruimte: stil, huiselijk en authentiek.’

Willem Bleuland van Oordt is samen met zijn partner Joost eigenaar van de bed & breakfast. Na een carrière van ruim 25 jaar in de Amsterdamse hotellerie als general manager onder andere bij Novotel, Sofitel en Mercure gooit Bleuland van Oordt het over een andere boeg. Hij wil terug naar de basis van zijn vak: gastheerschap.

Bleuland van Oordt was onder meer general manager van Hotel Arena van Paul Hermanides. Dezelfde functie vervulde hij voor het M Gallery The Convent Hotel Amsterdam. Het langst (10 jaar) was hij gm van het Mercure hotel Amsterdam aan de Amstel.

Elke kamer van De Heeren van Tuil beschikt over zijn eigen monumentale bouwelementen die combineren met de moderne toevoegingen. Van authentiek stalraam tot hedendaags grafiek. Want De Heeren mixen graag stijlen. Zo bouwen zij ook hun eigen kunstverzameling op. Overal in de b&b hangen originele kunstwerken die bijdragen aan de kwaliteit van het verblijf.

Willem Bleuland van Oordt

Willem Bleuland van Oordt (1966) groeide op De Kastanjehof, het hotel van zijn ouders in Lage Vuursche. Als kind bracht hij de gasten koffie en taart op het terras. Na omzwervingen in Duitsland, Zwitserland en Engeland belandde Willem in de Amsterdamse horeca waar hij jarenlang manager was van diverse hotels. Door zijn managementwerk kwam hij echter niet meer toe aan de kern van zijn vak: gastvrijheid. In De Heeren van Tuil kan hij zich daar weer aan toewijden.

Bereikbaar Heeren van Tuil

De bereikbaarheid van De Heeren van Tuil is uitstekend. Het Betuwse dorp ligt op nog geen drie minuten rijden van de A2 tussen ’s-Hertogenbosch en Utrecht. Ook knooppunt Deil, waar de A15 de A2 kruist tussen Tiel en Gorinchem, is vlakbij.

Michel Kolenbrander

Michel Kolenbrander, oud-hotelier en eigenaar van Born2Brand tekende voor het concept van De Heeren van Tuil. Eerder was hij ook betrokken bij de realisatie van Leo B&BB (Bed, Breakfast en Bikeguide) in Renesse. 

De kamers, inclusief ontbijt, zijn vanaf € 95,- per nacht te reserveren.

Reageer op dit artikel