nieuws

Blackstone neemt hotelbedrijf LaSalle over

Hotel 1896

De Amerikaanse investeerder Blackstone neemt voor 4,8 miljard dollar in contanten hotelexploitant LaSalle Hotel Properties over.

Blackstone neemt hotelbedrijf LaSalle over

De overname is vrij opmerkelijk want vrijdag werd nog bekend dat Blackstone zijn resterende belang verkoopt in Hilton Worldwide Holding, het bedrijf achter de gelijknamige hotelketen. Blackstone doet dat belang van bijna 6 procent van de hand. Het grootste deel van de aandelen zal worden gekocht door Hilton.

LaSalle Hotel Properties

LaSalle Hotel Properties bezit 41 luxueuze hotels in voornamelijk grote steden in de Verenigde Staten, zoals New York, San Francisco, Chicago, Los Angeles, Washington en Boston.

Hilton werd in 2012 overgenomen door de Amerikaanse investeringsmaatschappij Blackstone. Blackstone is geen onbekende in de hotellerie. De investeringsmaatschappij telt honderden hotels in de VS en Europa.

Reageer op dit artikel