nieuws

Merlet: bloot-expositie in hotelkamer

Hotel 756

Hotel-restaurant Merlet in Schoorl krijgt in oktober 2018 een hotelkamer die ‘bloot’ exposeert. Museum Kranenburgh heeft in die periode een expositie ‘bloot’ en deze wordt doorgetrokken in een van de hotelkamers van Merlet.

Merlet: bloot-expositie in hotelkamer

Vanaf oktober 2018 is er in museum Kranenburgh in het Noord-Hollandse Bergen de expositie bloot. ‘Deze museale expositie wordt doorgetrokken in een hotelkamer van Merlet. Wij krijgen dus voor enkele maanden een bloot kamer. En wat moet je daarbij voorstellen? Een kamer vol met foto’s van prachtige mannen en vrouwen door top-fotografen genomen. Wij ‘doen’ deze kamer in samenwerking met de Kahmann Gallary in Amsterdam.’ Zo laat een trotse Martin van Bourgonje, mede-eigenaar van Merlet in Schoorl, weten aan Misset Horeca.

‘Voor zover ik weet is het uniek dat een expositie van een museum wordt doorgetrokken tot in een hotelkamer. Onze gasten kunnen dus letterlijk tussen de kunst slapen.’

Medio september is de tijdelijke kunstkamer gereed. ‘Wij noemen de kamer hier op de werkvloer de Pirelli kamer, netjes bloot dus.’ Bandenmerk Pirelli had jaren een blootkalender maar ging een aantal jaren geleden werken met meer ‘bedekte’ modellen.

Over Bloot – het kwetsbare lichaam

Vanaf 14 oktober 2018 t/m 3 februari 2019

Met welke ogen kijk jij naar bloot? Met de tentoonstelling BLOOT – het kwetsbare lichaam presenteert Museum Kranenburgh de verandering in betekenis van bloot in de beeldcultuur van de afgelopen decennia: van schok tot gewenning, van taboe tot openheid – en soms weer terug.

Love under construction-kamer bij Merlet

In 2012 opende Martin van Bourgonje in Schoorl een bijzondere kamer in zijn hotel: eentje waar de liefde centraal staat. Hij noemt de kamer Love under Construction, Luc. ‘De liefde staat er centraal maar zonder bordeelgevoel.’ Gasten slapen er in een rond bed, er is een grote inloopdouche en twee toiletten. Ook wordt er een groot hart boven het bed geprojecteerd.

De Love Under Construction Suite, is een Suite waarbij het ontwerp tot stand gekomen is door samenwerking met Kunstenaar Michel Poort. In deze Suite staat het thema Liefde centraal.


>> Meer over Merlet Schoorl

>> Niets meer missen van Misset Horeca?